O NAMA

Obrt RE-NI u početku je bio tek jedna trgovina u Lugu u vlasništvu bračnog para Komerički. Danas su Marija i Božidar došli do toga da Re Ni možete naći na četiri lokacije – Bistrec 46 u Lugu; Perkovčeva 70 u Samoboru, Trg Kralja Tomislava 20 i Samoborska 11 u Bregani  – i da je riječ o renomiranoj slastičarni, ugostiteljskom objektu, pekarni i trgovini. No, tu se ne misli stati, u ranoj fazi realizacije je jedan eko projekt, RE-NI je postao dijelom Market plus mreže, a Marija Komerički radi i kao predsjednica Sekcije trgovaca, pekara i mesara Udruženja obrtnika Samobor.

Zanimljiva je priča o tome kako je RE-NI postao i obrt za slastičarske proizvode. Riječ je bila, rekli bi, o trenutku inspiracije.

Sa slastičarnom smo krenuli prije nekoliko godina nakon posjeta jednom sajmu u Njemačkoj gdje su nas odmah na ulazu dočekali razni sjajno ukrašeni kolači, torte i slične stvari. Bili smo oduševljeni, a posebno moj muž Božidar. Tada mi je rekao da ćemo, čim se vratimo, otvoriti slastičarnu. Mislila sam da se šali, kad ono, po povratku je stvarno krenuo raditi na tome. Doveli smo jednu iskusnu slastičarku i polako krenuli. Sad radimo razne slastice, sladolede, torte za vjenčanja i ostale posebne prigode, po narudžbi, s dostavom, što god treba.